Завдяки небайдужості містян водоканалівці оперативно усунули аварію поблизу озера

Висловлюємо щиру вдячність небайдужим містянам та журналістам за повідомлення про витоки або відсутність кришок люків! Сьогодні, завдяки відео сумчанина в соціальній мережі, працівникам водоканалу вдалося оперативно відреагувати та не допустити потрапляння стічних вод до озера Чеха.

На жаль, через безвідповідальне використання каналізації деякими містянами утворився затор, який призвів до аварійної ситуації.

«Через забиття каналізації сміттям виникла аварія на колекторі діаметром 500 м по вулиці Замостянська. Дякуючи сумчанину, який не залишився байдужим і у соціальній мережі повідомив про витік, ми встигли вчасно прочистити мережу та відновити водовідведення, адже нечистоти могли потрапити до озера Чеха. Дана ділянка є аварійною. На її реконструкцію розроблена проєктно-кошторисна документація. До 200 м пошкодженої труби ми вже замінили своїми силами, проте термінової санації потребує ще 930 м колектору», – розповів головний інженер Йосип Тисівський.

Під час прочищення каналізаційної мережі було витягнуто купу побутового сміття, а також акумулятор, одяг, гілля. Тому вкотре закликаємо містян використовувати каналізацію за призначенням, не засмічувати її, адже це може призвести до серйозних негативних наслідків.

Нагадуємо, що повідомити аварійно-диспетчерську службу водоканалу можна за номерами телефонів: (050)4078110, (067)5482112, 700-168 та надіслати повідомлення, фото-, відеоматеріали у Viber за номером (050)4078110.