Рятувальники провели тренінг для сумських водоканалівців

Фахівці комунальних служб мають працювати за будь-яких умов та обставин. Саме тому сумські водоканалівці регулярно проходять навчання з питань цивільного захисту.

Сьогодні для працівників КП «Міськводоканал» спеціалісти ДСНС провели тренінг. Сумські рятувальники нагадали правила поводження з вибухонебезпечними предметами та алгоритм дій у разі виявлення боєприпасів.

«Війна в Україні, на жаль, триває, тому ми маємо бути готовими до усього. Нещодавно працівники водоканалу виявили вибухонебезпечний пристрій на одному з об’єктів підприємства, на щастя, ніхто не постраждав. Тому вдосконалення знань з цивільного захисту необхідне сьогодні, як ніколи, особливо це важливо для працівників критичної інфраструктури. Адже вчасне реагування на надзвичайну ситуацію може врятувати не одне життя», – говорить Анатолій Сагач, директор КП «Міськводоканал».

Окрему увагу фахівці рятувальної служби приділили й загрозі виникнення хімічної небезпеки у випадку застосування окупантами забороненої зброї. Зокрема спеціалісти розповіли про дії першої необхідності та способи запобігання отруєнню організму.