Сумські водоканалівці реконструювали колектор по вулиці Новорічній

Завершені масштабні аварійно-відновлювальні роботи на самопливному колекторі по вулиці Новорічній.

Унаслідок довготривалої експлуатації на залізобетонному каналізаційному колекторі діаметром 600 мм стався порив. Окрім того, під час проведення ремонтних робіт були зафіксовані додаткові ділянки руйнування мережі.

Для забезпечення стабільного водовідведення вулиці Новорічної фахівці сумського водоканалу реконструювали три пошкоджені ділянки колектору загальною довжиною 132 метри. Роботи виконувалися шляхом санації – у зруйновану стару трубу проклали сучасний пластиковий трубопровід діаметром 400 мм.

Завдяки мотопомпам здійснювалося перекачування стічних вод, що дозволило виконати роботи без відключення води мешканцям.

Важливі відновлювальні роботи фахівці підприємства провели також біля МЦ «Романтика». Тут довелося «омолоджувати» каналізаційний колодязь глибиною 8 метрів. Від часу його внутрішня цегляна кладка почала обсипатися та відходити. Тому конструкцію оснастили залізобетонними кільцями та забетонували, що дозволяє на сьогодні стабільно перекачувати стічні води на КНС-1, яка обслуговує вулиці Троїцьку, Петропавлівську, Соборну, Привокзальну та проспект Шевченка.

Фахівці сумського водоканалу докладають усіх зусиль для забезпечення надійності функціонування системи водовідведення, адже це критично важливий напрямок, який гарантує техногенну безпеку міста.